ADR-Register voor mediators gaat van start | Persbericht.nu

Alternative Dispute Resolution (ADR) Register Vanaf heden kunnen mediators zich aanmelden bij een internationaal kwaliteitsregister op het gebied van Alternative Dispute Resolution (ADR). Dit register heeft meerdere …

Source: www.persbericht.nu

Kwaliteitsregisters zijn voor vrijwel alle beroepsgroepen, maar zeker voor mediators, essentieel om de juiste kwaliteit te kunnen handhaven en ook te kunnen aantonen. Hiervoor is het ook nodig dat dergelijke instanties onafhankelijk blijven, zich focussen op de inhoud en niet lamgelegd worden door politieke spelletjes.

Voor mensen die gebruik maken van de diensten van mediators zijn deze registers ook onmisbaar. Door eisen die gesteld worden vanuit het lidmaatschap van dergelijke registers op het gebied van scholing en ontwikkeling, maar ook op het gebied van klachtenafhandeling, kan erop vertrouwd worden dat men met echte professionals te maken heeft.

In Nederland is al jaren het MfN actief (voorheen NMI register). Dat er nu een alternatief is, met als groot verschil de internationale insteek van het ADR-Register, is alleen maar goed. De eisen die het register stelt worden duidelijke gecommuniceerd via de website, en het lijkt hierdoor zeker een serieus te nemen alternatief.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by

Copyright © 2021, reflektis & Rob Vens