Deelnemers Mediationcongres doen oproep aan minister Van der Steur: “Breng Wetsvoorstel Mediation snel in consultatie” – MfN – Register

Op donderdag 26 november organiseerde de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) het Mediationcongres 2015 in Spant! Bussum. Het congres werd aan de hand van een video geopend door Ard van de Steur, minister van Veiligheid en Justitie. Bijna 600 deelnemers deden via de MfN een oproep aan de minister om het Wetsvoorstel Bevordering Mediation met de grootst …

Source: mfnregister.nl

Misschien goed om in herinnering te brengen dat Ad van der Steur in 2013, toen hij nog staatssecretaris was, drie wetsvoorstellen heeft ingediend:

  1. Wet bevordering van mediation in het burgerlijk recht
  2. Wet bevordering van mediation in het bestuursrecht
  3. Wet Registermediator

Het MfN, maar ook andere mediation organisaties als het ADR-Register, zijn over de derde niet echt te spreken omdat zij van mening zijn dat de markt op het moment al dit aspect uitstekend afdekt (registratie, kwaliteitsborging, en klachtenregister bijvoorbeeld). De eerste twee brengen mediation als een volwaardige partner in het proces (burgerlijk en bestuursrecht) en dat is alleen maar een goede zaak.

Alle drie de voorstellen zijn per brief afgelopen zomer ingetrokken. Geen goede zaak. De oproep is dus om de eerste twee snel in consultatie te brengen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by

Copyright © 2021, reflektis & Rob Vens